Samenwerken
Om grote ambities te realiseren is hechte samenwerking nodig. De zogeheten ‘zorgketen’ is de meest bekende vorm. Alle ‘schakels’ die voor de cliënt van belang zijn moeten elkaar blind kunnen vinden. Dat maakt dat de cliënt als vanzelf de weg vindt binnen de zorg. Ook daarbuiten is samenwerking nodig. Denk aan het sociale netwerk rond de cliënt. Van wijkteam tot werkgever en van vrienden tot familie. Maar we hebben ook onderwijs en wetenschap hard nodig om tot vernieuwing en de best bewezen zorg te komen…
Kennis en ervaring delen
We delen onze kennis en ervaring met andere zorgprofessionals in de eerste en tweede lijn. Zo organiseren we met regelmaat seminars en na- en bijscholingsactiviteiten voor professionals, bijvoorbeeld rond Foutloos Leren. Op locatie in ons centrum in Venray.
Werken aan zorginnovaties en onderzoek
In nauwe samenwerking werkt het Korsakov Centrum aan onderzoek en zorginnovaties. Dat doen we onder meer met de volgende onderzoeksinstituten en kenniscentra:
- Radboud Universiteit Nijmegen
- Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour
- Het Nijmegen Institute for Scientist Practitioners in Addiction (NISPA)
- UCL Institute of Cognitive Neuroscience te Londen
- Korsakov Kenniscentrum
Wij participeren in en werken samen met het Korsakov Kenniscentrum aan onderzoek, training en betere zorg voor deze doelgroep. Dit samenwerkingsverband van instellingen zet zich in voor het verder ontwikkelen van de professionaliteit van zorg bij behandeling en begeleiding van mensen met het syndroom van Korsakov. De leden van het kenniscentrum zijn verpleeghuizen, ggz-instellingen en RIBW-instellingen verspreid over heel Nederland.